{persbericht} Suzanne Peters schrijft feelgood met actuele thema's


De nieuwe roman van Suzanne Peters heeft als thema's rouwverwerking en biseksualiteit. Toch is 'Laat maar!' een feelgood roman. Peters: 'Ik zorg ervoor dat mijn boeken altijd luchtig te lezen zijn, ondanks het thema. Ook vind ik het erg belangrijk dat het boek een goede afloop heeft, zodat je het na het lezen van het verhaal met een opgeluchte zucht het boek weer dicht kunt slaan.'
Wel kiest de schrijfster eigenlijk altijd voor een actueel thema. 'Het zijn bijna altijd onderwerpen die ik interessant vind of waar ik wat meer over wil weten. Ik vind het leuk om te schrijven over dingen die spelen. Daarnaast vind ik het belangrijk om te laten zien dat de wereld divers is. Vaak begint het wel met een thema, maar het kan ook anders werken. Voor mijn boek 'Daar zijn vrienden voor' wilde ik een keer geen actueel thema gebruiken, maar tijdens het schrijven kwam er opeens toch een thema in.'
'Laat maar!' is het zelfstandig te lezen vervolg op 'Reken maar!' Het is dus niet nodig om het eerste boek gelezen te hebben, maar er is wel een connectie. 'We maken in 'Laat maar' kennis met Nicole en Rens. Rens is de broer van Quinten, die in het boek 'Reken Maar' juist de hoofdrol vormt. Een belangrijke gebeurtenis aan het einde van het boek 'Reken maar' is de basis voor het verhaal 'Laat Maar'.'
Voor de echte fans van de auteur, die inmiddels veertien romans op haar naam heeft staan, is het een bekend gegeven, voor nieuwe lezers een leuk weetje: in elke roman zit tenminste een kleine verwijzing naar de Verenigde Staten. 'Soms is de verwijzing zo klein dat hij amper opvalt, de andere keren is het veel duidelijker,' vertelt Peters. 'In 'Laat Maar!' is de verwijzing niet te missen. Nicole en Rens zijn namelijk in het begin van het boek aan het klimmen in Yosemite National Park. Ik heb zelf een enorme Amerika-passie en ik vond het vooral leuk om er altijd iets van in te stoppen.'

Laat maar! - Suzanne Peters
o.a. verkrijgbaar via bol.com

Meer informatie op de website van uitgeverij Ellessy


De persberichten die ik op mijn blog plaats, zijn in opdracht van uitgeverij Ellessy door mij geschreven in samenwerking met de betreffende auteur. Ik plaats deze berichten pas zes weken nadat ze verstuurd zijn op mijn website, zodat de andere media eerst de gelegenheid hebben (delen van) het bericht over te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten