Het geheim van de thee - Roberta Marasco

Ik heb het wel vaker met boeken. Aan de ene kant vind ik ze niet zo heel boeiend, aan de andere kant lees ik ze achter elkaar uit. Wat zou moeten betekenen dat ze toch wel iets hebben.
Zo ging het ook met Het geheim van de thee.
Op zich is het een leuk boek. Elisa vind tussen de spullen van haar overleden moeder een blikje thee en gaat op zoek naar de oorsprong daarvan. In het dorpje waar ze vandaan komt, loopt ze ook haar oude geliefde tegen het lijf.
Het is een echte feelgood roman, met een happy ending. Niet heel diepgaand, maar wel onderhoudend.
Ik vond het taalgebruik soms net niet helemaal vloeiend lezen, maar dat zou kunnen komen doordat het vertaald is uit het Italiaans. Elk hoofdstuk begint met een beschrijving van een bepaalde theesoort. Dat had van mij niet gehoeven, ik sloeg het al snel over. Die theesoort werd meestal wel verbonden met een persoon in dat hoofdstuk en dat is leuk gevonden, maar het kwam op mij een tikje vergezocht over.
Al met al toch een leuk boek dat ik in één sessie uitlas.

o.a. verkrijgbaar via bol.com (ook te lezen via Kobo Plus)Geen opmerkingen:

Een reactie posten