Zandstorm / De zwarte orde - James Rollins

Als ik de Sigma-boeken van James Rollins moet omschrijven, denk ik dat 'een combinatie van James Bond en Indiana Jones' een aardige poging is.
Sigma is een regeringsorganisatie die ingezet wordt bij zeer geheime projecten die met wetenschap te maken hebben.
Zo draait het in Zandstorm om verborgen Arabische stad uit de oudheid met een natuurlijke bron van antimaterie.  In De zwarte orde spelen antieke boeken, genetische manipulatie en quantum mechanica een rol. Dat klinkt allemaal ingewikkeld, maar de basiskennis die je nodig hebt om het verhaal te snappen wordt altijd in simpele bewoordingen uitgelegd. En daarnaast zijn het gewoon bloedspannende boeken, die je eigenlijk achter elkaar wilt uitlezen.

Ik had even een 'huh?' momentje toen ik Zandstorm las, omdat dit een prequel van de serie, waarvan ik er al een paar gelezen had, is. Dat had ik niet gezien, dus het verbaasde me dat de hoofdpersoon ineens een gewone agent was en niet de leidinggevende. Maar dat deed er verder niet toe. Het was zelfs eigenlijk wel fijn, omdat ik Painter Crow nu wat persoonlijker leerde kennen.
Na Zandstorm had ik eigenlijk Steen de wijzen moeten lezen, zag ik hier, maar op Kobo Plus hielden ze een andere nummering aan, dus koos ik voor De zwarte orde. Steen der wijzen (die er tussen zou moeten) heb ik ooit al eens gelezen, dus dat is niet zo'n ramp. Bovendien zijn deze boeken heel goed door elkaar te lezen. De hoofdpersonen hebben wel een klein stukje rode-draad-verhaal dat dan niet chronologisch is, maar het verhaal van de boeken zelf wordt in ieder boek netjes afgerond.

Wat kan ik er verder over zeggen? James Bond en Indiana Jones. Heerlijk voor een paar uur (ont)spannend lezen.


Zandstorm en De zwarte orde zijn o.a. verkrijgbaar via bol.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten