{persbericht} Geheim spel - Samantha Era

Samantha Era schrijft tweede deel in serie voetbalboeken voor meisjes

Geheim spel is het tweede deel in een serie kinderboeken die draait om een voetballend meisje. Ondanks het succes van het vrouwenvoetbal is dat nog steeds een origineel uitgangspunt, maar voor schrijfster Samantha Era is het vooral een fijne jeugdherinnering.
'Ik heb op de basisschool heel veel gevoetbald, maar ik ben er niet in doorgegaan omdat er voor vrouwen eigenlijk weinig toekomst in zat. Inmiddels is dat een stuk anders. Zelfs veel teams zijn nu gemengd, wat ik een positieve ontwikkeling vind. Uit onderzoek blijkt dat gemengde teams sterker zijn dan teams met één geslacht. Wie weet is dat wel de toekomst van het internationale voetbal? In elk geval helpt mijn ervaring met voetbal me om vanuit Britt te voelen wat ik vroeger voelde: hoe het is om lekker te voetballen.'
Ondanks dat het een tweede deel is, is het boek geheel zelfstandig te lezen. 'In het eerste boek begint Britt net in een groter team te spelen en dat is al best spannend. Geheim spel laat zien hoe ze meer onderdeel wordt van het team. Daarnaast speelt er ook veel rondom een nieuwe speler in de voetbalclub en Britt plant een groot feest voor haar verjaardag. Het toont hoe zelfs iemand als Britt, die heel sociaal is, moeite kan hebben om iedereen ergens bij te betrekken, en dat je openheid nodig hebt in een voetbalteam om samen sterker te worden.'
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar, maar heeft geen vastgesteld AVI-niveau. Era vermijdt moeilijke woorden dan ook niet. 'Ik doe dat expres zodat kinderen soms iets moeten navragen of op moeten zoeken. Dat vond ik zelf ook altijd leuk aan boeken - ik leerde opeens nieuwe woorden erbij! Waar ik wel rekening mee houd, is dat er genoeg korte zinnen in het boek staan, zodat het vlot leest. Ook probeer ik de hoofdstukken een beetje spannend te laten eindigen, zodat kinderen steeds verder willen lezen.'
Op de vraag of er nog een derde deel in de serie zal verschijnen, antwoordt de schrijfster positief. 'Het lijkt me leuk om dat te schrijven en ik heb inspiratie genoeg.'

Geheim spel is verkrijgbaar via elke reguliere boekhandel en via internet.

Auteur:  Samantha Era (pseudoniem van Maresa Jacobse)
Titel:  Geheim spel
ISBN 978-90-8660-380-0
Prijs: € 12,50
Interview met de auteur: http://www.ellessy.nl/?page_id=4904#aq-tab-interview3
Fragment uit het boek: http://www.ellessy.nl/?page_id=4904#aq-tab-leesfragment2


De persberichten die ik op mijn blog plaats, zijn in opdracht van uitgeverij Ellessy door mij geschreven in samenwerking met de betreffende auteur. Ik plaats deze berichten pas zes weken nadat ze verstuurd zijn op mijn website, zodat de andere media eerst de gelegenheid hebben (delen van) het bericht over te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten