Een jongen met de naam Kerstmis - Matt Haig

Een paar maanden geleden heb ik alle boeken van Matt Haig gedownload, maar deze had ik expres bewaard tot kerst. En dat was een goede beslissing. Hoewel het een kinderverhaal is, was het een heerlijk boek om even tussendoor te lezen.
Matt Haig is een van mijn favoriete schrijvers en ook dit verhaal stelt me niet teleur. Het boek vertelt het verhaal van Nikolas, die via allerlei omzwervingen op de noordpool belandt en... nou ja, ik zal geen spoilers vertellen, maar het ligt eigenlijk voor de hand waar het op uitloopt.
En dat is niet erg.  Het is gewoon erg leuk om te lezen. De schrijfstijl is zoals ik van Haig gewend ben helder en vlot leesbaar, met grappige wendingen, origineel taalgebruik en verwijzingen naar politieke en maatschappelijke problemen. Een verhaal dat ik zeker rond de feestdagen zal herlezen, maar dat ook geschikt is om aan (iets oudere) kinderen voor te lezen of te laten lezen.


o.a. beschikbaar via bol.com


(dit artikel bevat affiliatelinks - klik hier voor meer informatie daarover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten