{persbericht} Bianca van Strien schrijft over normale mensen bij wie het net even anders loopt in het leven

'En dan loopt alles anders' is het dertiende boek en de twaalfde liefdesroman van Bianca van Strien. Het romantische genre ligt haar blijkbaar goed.
'Vermoedelijk ben ik een romantisch persoon,' aldus van Strien. 'Het is ook mijn favoriete genre om te lezen. Meestal zijn het de romantische verhalen die in mijn hoofd beginnen te spoken, zo lang tot ik ben begonnen met het opschrijven van de betreffende scene. Ik schrijf over normale mensen bij wie het net even anders loopt in het leven, omdat er een speciale persoon verschijnt. Dat hoeft natuurlijk niet alleen op het romantische genre te slaan, maar dat gaat mij het gemakkelijkste af.'
In 'En dan loopt alles anders' speelt linedancing een grote rol. Dat is geen toeval. Van Strien: 'Een jaar of vijfentwintig geleden hadden we een poosje CMT op de televisie, dat is Country Music Television en ik was meteen fan van de countrymuziek. Ik ging toen ook vaak naar aerobic en gaf af en toe stepaerobic les. Het leek mij alleen veel leuker om op die countrymuziek te dansen, dus ik besloot een cursus Countryrobics te geven (aerobic op countrymuziek). Op internet ontdekte ik dat er zoiets al bestond: linedancing. Langzaam maar zeker dook ik steeds meer in het linedancewereldje in en ging zelf linedanceles geven. Ik ging ook regelmatig bij andere verenigingen dansen. Dat was echt een hele leuke tijd. Een tijd lang was er wat minder tijd voor, maar inmiddels ga ik weer heel regelmatig naar linedancing. Daar heb ik dus de inspiratie voor dit verhaal opgedaan.'
De schrijfster woont al negenentwintig jaar in Duitsland, maar ze schrijft in het Nederlands en alle verhalen spelen zich af in Nederland.
'De Duitse grammatica is niet mijn sterkste punt, dus dan is het ook gemakkelijker om mijn hoofdpersonen Nederlands te laten zijn. Eigenlijk is het niet zo'n bewuste keuze, het is iets wat ik altijd al gedaan heb en ik ben daar nooit van afgeweken. Maar misschien is het wel een idee om een volgend boek in Duitsland te laten spelen.'


En dan loopt alles anders - Bianca van Strien
o.a. verkrijgbaar via bol.com

Meer informatie op de website van uitgeverij Ellessy


De persberichten die ik op mijn blog publiceer, zijn in opdracht van uitgeverij Ellessy door mij geschreven in samenwerking met de betreffende auteur. Ik plaats deze berichten pas zes weken nadat ze verstuurd zijn op mijn website, zodat de andere media eerst de gelegenheid hebben (delen van) het bericht over te nemen.
Ook een persbericht nodig? Kijk hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten