Ciao Sicilia - Marelle Boersma.

Ik lees alle genres door elkaar, maar ik ben nogal kritisch als het om thrillers gaat. Ik hou namelijk niet van te harde thrillers of verhalen met een heel enge psychopathische moordenaar. Geweld en narigheid hoort er natuurlijk bij, maar als ik het gevoel krijg dat het geen andere functie heeft dan het shockeren van de lezer, haak ik af.

De boeken van Marelle Boersma hebben naar mijn smaak precies de juiste hoeveelheid spanning en geweld. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ze niet allemaal gelezen heb, maar de boeken die ik las, vond ik allemaal goed.

Op dit moment werkt ze aan een serie boeken die allemaal het thema 'Ik vertrek' hebben. Zelf is de schrijfster een paar jaar geleden in Portugal gaan wonen, maar de hoofdpersonen van haar boeken vertrekken naar plaatsen door heel Europa. Het grappige is dat ik tot nu toe aan al die plaatsen goede (vakantie)herinneringen heb. Het eerste boek gaat over Zuid-Frankrijk, het tweede boek over Sicilië en Marelle werkt nu aan een boek dat zich in het meest zuidelijke puntje van Cornwall afspeelt.

Chateau de Provence begint vrij cliché . Een echtpaar dat hun relatie nieuw leven in probeert te blazen door een kasteel in Frankrijk te kopen en daar een Bed & Breakfast te beginnen. Toch wordt je al in het eerste hoofdstuk het verhaal in getrokken. Mensen in het dorp reageren vreemd en er is een meisje verdwenen. Nog steeds een vrij vaak voorkomend gegeven, maar Marelle zou Marelle niet zijn als het toch net een beetje anders in elkaar zit dan je in het begin zou denken.

Ciao Sicilië is vanaf de eerste bladzijde een stuk minder standaard.
Wat kan ik erover vertellen zonder al te veel spoilers te plaatsen? De samenvatting op de achterflap zegt dit:

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar nooit gevonden wordt…

Bloedspannend. Boeiend. Goed geschreven. En op zijn tijd best hard en realistisch, maar dat mag van mij als het een functie heeft.
O ja, en ik kreeg enorme trek in chocolade terwijl ik het las. Maar dat terzijde.
En als ik niet inmiddels op een ander eiland ver van Europa woonde, zou ik deze zomer naar Sicilië willen om het dorpje Modica, waar Anne terecht komt, op te zoeken. Dat deel van Sicilë hebben we blijkbaar gemist toen wij daar waren, maar ik zou er dolgraag rondkijken en stiekem een paar stukjes van die heel speciale chocolade te proeven. 

Met andere woorden: ik vond het weer een geweldig boek en ik kijk uit naar het volgende deel van de serie!

o.a. verkrijgbaar via bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten