De quiltclub - Jennifer Chiaverini

Af en toe pak ik een oude favoriet. Dan heb ik zin om te lezen, maar ook behoefte aan een bepaald gevoel. En hoewel ik heel slecht ben in het onthouden van details uit boeken (daarom kan ik ze ook zo vaak herlezen), weet ik vaak nog wel welk gevoel ik erbij had.
'De quiltclub' is het eerste boek van een serie boeken die draait om het landhuis Elm Creek en de quilters die daar gewoond hebben en/of lessen volgen. Ik vind persoonlijk het eerste boek het mooist, maar ik heb ze volgens mij nog niet allemaal gelezen.
Ik krijg zo'n heerlijk rustig en nostalgisch gevoel van dat boek. Ten eerste omdat het geschreven is voor de tijd van mobiele telefoons. Het leven was toen nog langzamer en minder complex en dat merk je. Bovendien wordt er uitgebreid tijd genomen om verhalen uit het verleden te vertellen en gaat de schrijfster behoorlijk gedetailleerd in op de technieken van het quilten, die de hoofdpersoon Sarah aangeleerd krijgt. Een combinatie die voor mij blijkbaar ontspannend werkt.
Er zitten meerdere plots in het boek verwerkt: je leeft mee met Sarah en haar zoektocht naar werk, je komt erachter waarom Sylvia van haar familie vervreemd raakte en er wordt een oplossing gezocht om het verwaarloosde landgoed tot nieuw leven te wekken. De hoofdpersonen zijn realistisch en je leeft al snel met iedereen mee. 
Als ik het gelezen heb, krijg ik altijd zin om lapjes te verzamelen en zelf aan de gang te gaan om met van die prachtige dekens te maken. Wat ik zou vrij eenvoudig kunnen doen, want er zijn ook boeken verkrijgbaar met de patronen die in de verhalen gebruikt worden. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen, maar wie weet.
Misschien de volgende delen toch ook maar aanschaffen...

Kortom: typische feelgood boeken. En dat heb je soms gewoon nodig.

o.a. verkrijgbaar via bol.com


2 opmerkingen:

  1. Ik heb er ook ee aantal gelezen, de eerste is mogelijk idd de mooiste. Een andere sterke was the lost quilter, over een weggelopen slavin.

    BeantwoordenVerwijderen