Nooit meer bang - Gaby Rasters

Toen ik hoorde dat Gaby Rasters de Valentijnprijs gewonnen had, werd ik nieuwsgierig naar haar boek Nooit meer bang. Ze won namelijk niet alleen de prijs van de vakjury, maar ook de publieksprijs. Dan zou je toch verwachten dat het een goed boek is. Gelukkig staat haar boek op Kobo Plus, dus ik kon er meteen aan beginnen.
Om eerlijk te zijn had ik niet heel hoge verwachtingen. Vorig jaar las ik ook het boek van de winnaar zodra die bekend was en toen was ik ronduit teleurgesteld. Adempauze van Martin Scherstra is best een leuk boek, maar in mijn ogen absoluut geen topper.
Dit jaar was ik aangenaam verrast. Ik las een paar hoofdstukken en zat er meteen helemaal in. Gaby Rasters' schrijfstijl is heel fijn, ze trekt je echt het verhaal in. De twee vrouwelijke hoofdpersonen zijn realistisch en geloofwaardig en toch bijzonder genoeg om je aandacht vast te houden.
Bovendien vond ik de manier waarop in dit boek twee heel verschillende emotioneel zware onderwerpen worden gecombineerd niet alleen origineel, maar ook heel bijzonder.
Een boek over het verwerken van borstkanker zou ik niet snel lezen. En een verhaal over mensen die een terroristische aanslag van dichtbij meemaken... Tja. Ik lees toch voornamelijk om te ontspannen en dit komt allemaal wel heel dichtbij de dingen waar ik echt bang voor ben. Dat soort onderwerpen vermijd ik liever. Maar toen ik eenmaal aan dit boek begonnen was, kon ik het niet meer wegleggen. Alle gebeurtenissen worden op een heel natuurlijke manier met elkaar verweven en je wil gewoon weten hoe het afloopt.
Gelukkig is het geen thriller, maar een feelgood roman en dus is er een happy ending. Wat - alweer heel knap gedaan - niet onrealistisch overkomt, maar gewoon fijn is.

Samenvattend: wat mij betreft heeft Gaby haar dubbele prijs driedubbel verdiend.

Nooit meer bang is o.a. verkrijgbaar bij bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten