Inferno - Julie Kagawa

Draken bestaan en leven nog steeds. Soms zelfs temidden van mensen zonder dat wij het door hebben, want draken kunnen een menselijke gedaante aannemen. In onze tijd werken de meeste draken onder de heerschappij van Talon, een organisatie die gelooft dat het overwinnen en indien nodig uitroeien van de mensheid de enige manier om draken in vrijheid te laten leven. Niet alle draken zijn het daarmee eens. Er zijn groepen rebellen die proberen de CEO van Talon, de oudste draak die er bestaat, te ondermijnen. Drakendoders bestaan ook echt en behoren tot de Sint Jorisorganisatie. Zij geloven dat alle draken zielloze demonen zijn en gedood moeten worden. Tot één van hen verliefd wordt op een drakenmeisje...

Inferno is het vijfde en laatste deel van de Talonsaga. Ik schreef er al eerder over: ik vind dit echt een briljante en originele insteek voor een fantasyverhaal. Daarnaast is het echte young adult; de hoofdpersonen zijn nog erg jong (maar dat stoorde me niet) en de ontwikkeling van hun karakters is een belangrijk deel van het verhaal. De liefdesgeschiedenis is - hoe onmogelijk het ook lijkt tussen een draak en een mens - heel aanvaardbaar beschreven en alle aspecten van hoe draken in elkaar zitten zijn goed uitgewerkt. 
Dit laatste boek bestaat eigenlijk uit twee hoofddelen; het laatste deel is de eindstrijd, het stuk ervoor is nodig om die strijd mogelijk te maken. Het einde is bevredigend, maar houdt nog een heel kleine opening naar een eventueel vervolg of een spin-off.

Deze boeken kun je het beste op volgorde lezen, maar als je deel 1 tot 4 gelezen hebt, is dit boek absoluut een aanrader. Het is een goede afsluiting van een boeiende serie die ik zeker nog een keer wil herlezen.

o.a. verkrijgbaar bij bol.com

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten