Van Chanel naar flanel - Marijke Vos

Ik zag dit boek bij verschillende bloggers voorbij komen, maar de beschrijving van Leesdame zorgde ervoor dat ik besloot het te downloaden. Ik heb een zwak voor boeken waarin rijke, verwende stadsmeisjes leren dat een simpel leven ook leuk is.
In van Chanel naar flanel laat Jennifer haar aanstaande echtgenoot voor het altaar staan. Het is een leuke binnenkomer, maar ik had er wel heel even moeite mee. Maar net op het moment dat ik me afvroeg of ik deze hoofdpersoon wel zo sympathiek vond (want als je niet wilt trouwen kun je dat toch wel eerder bedenken?), las ik: 'Ter verdediging wil ik nu eerst iets uitleggen.' En die uitleg was wat mij betreft aanvaardbaar genoeg om toch verder te lezen.
Om los te komen van alle gebeurtenissen én haar hardnekkig ex-verloofde besluit Jenny naar Canada te reizen waar haar lievelingsoom woont. Die blijkt zo zijn eigen problemen te hebben en Jenny besluit te blijven om hem te helpen. Dat besluit heeft ook wel iets te maken met de ontmoeting met Branson, de knappe sheriff van het dorp.
In de loop van het verhaal kom je er al vrij snel achter dat Jenny eigenlijk helemaal niet zo'n verwend stadsmeisje is, maar dat maakt het verhaal niet minder boeiend.
Dit is een echte feelgood roman, met leuke, realistische personages en een vleugje spanning. Heerlijk ontspannend leesvoer.

o.a. verkrijgbaar bij bol.com(dit artikel bevat affiliatelinks - klik hier voor meer informatie daarover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten