{persbericht} Trots op jou - Angelique van Dongen

Herkenbare problemen en krachtige hoofdpersonen spelen de hoofdrol in nieuwste roman Angelique van Dongen

Hoewel de hoofdpersoon van haar nieuwe roman Trots op jou van het ene probleem in het andere lijkt te belanden, vindt Angelique van Dongen het belangrijk dat haar romans positiviteit uitstralen.
'In mijn boeken wil ik graag hedendaagse onderwerpen verwerken, onderwerpen die herkenbaar zijn voor de lezers,' aldus de schrijfster. 'Vanuit mijn vakgebied en soms ook privé zie ik dat er zich veel ellende tegelijkertijd af kan spelen in iemands leven. Toch zie ik ook vaak hoe krachtig de mensen kunnen zijn om te strijden om er weer bovenop te komen. Dat ze de regie weer zelf kunnen gaan voeren in hun leven. Dit uit zich in deze roman uit de kracht die Romy bezit haar weg te bewandelen, maar ook door de titel en de prachtige cover die dit uitstraalt.'
Trots op jou vertelt het verhaal van Romy, een veertigjarige vrouw die door toedoen van haar ex in de schuldsanering terecht komt. Deze materie is voor Van Dongen geen onbekend terrein. 'Door mijn werk krijg ik er bijna dagelijks mee te maken en ben ik dus goed op de hoogte van de procedures en wegen die bewandeld moeten worden. Schrikbarend is het om te weten hoeveel mensen zich in de financiële problemen bevinden. En dat op alle niveaus in de samenleving soms ook zoals bij de hoofdpersoon van mijn boek, buiten hun schuld om.'
Hoewel het boek een liefdesroman is, spelen vrienden en familie een belangrijke rol in het leven van de hoofdpersoon.
Van Dongen: 'Dat is een bewuste keuze. Ik zie regelmatig om me heen dat mensen nauwelijks een netwerk hebben om op terug te vallen, eenzaam zijn in hun problemen. Maar ik zie ook dat er wel veel goed kan gaan, juist met behulp van familie en vrienden. Ik vond dat in deze roman iets wat ik graag wilde benadrukken, dat je er niet altijd alleen voor staat.'

Trots op jou is verkrijgbaar via elke reguliere boekhandel en via internet.

Auteur: Angelique van Dongen
Titel:  Trots op jou
ISBN 978-90-8660-376-3
Prijs € 17,95
Interview met de auteur: https://www.ellessy.nl/?page_id=4920#aq-tab-interview3
Fragment uit het boek: https://www.ellessy.nl/?page_id=4920#aq-tab-leesfragment2De persberichten die ik op mijn blog plaats, zijn in opdracht van uitgeverij Ellessy door mij geschreven in samenwerking met de betreffende auteur. Ik plaats deze berichten pas zes weken nadat ze verstuurd zijn op mijn website, zodat de andere media eerst de gelegenheid hebben (delen van) het bericht over te nemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten