{persbericht} Julia & Julia - Gaby Rasters

Een dubbele zoektocht naar het verleden in Julia & Julia

In Gaby Rasters' nieuwe roman Julia & Julia spelen niet één, maar twee zoektochten naar het verleden een rol. Rasters' fascinatie voor de verdwijning van Madelaine McCann inspireerde het verhaal. 'Op internet zijn allerlei theorieën over die verdwijning te vinden. Er zijn communities met duizenden mensen die nog steeds naar haar zoeken, echt indrukwekkend. Ik geloof in de kracht van velen om een moordzaak of verdwijning op te lossen.'

Net als haar vorige boek Muurbloem is Julia & Julia een spannende liefdesroman, die heel wat thrillerachtige elementen bevat. Rasters: 'Dat was geen vooropgezet plan, het werd gewoon 'opeens' spannend. Dit is mijn manier van schrijven, het verhaal ontwikkelt zich ter plekke. Daarom blijft het voor mij spannend om te schrijven, elke zin is weer een verrassing. Ik vond Muurbloem spannend om te schrijven, maar tijdens Julia & Julia hield ik af en toe mijn hart vast, moet ik zeggen... Er staan wel een paar gruwelijkheden in.'

Waarom de schrijfster voor twee zoektochten gekozen heeft is lastig uit te leggen zonder teveel van het verhaal weg te geven. Beide hoofdpersonen heten Julia, maar de een woont in Amsterdam en de ander in Australië.

'Dat was eigenlijk best verwarrend. Daarom staat er bij elk hoofdstuk een plaatsnaam: Amsterdam of Perth (in Australië),' legt Rasters uit. 'Ik vind vooral de verbondenheid weergegeven in de cover erg mooi: de namen zijn met elkaar verbonden via de letter J. Waarom ik voor deze titel heb gekozen, kan ik wederom niet uitleggen hier, want dan geef ik teveel prijs van het boek.'

De Australische Julia is doof. Dat was geen voor de hand liggende keuze. 'Ik heb amper ervaring met doofheid uit mijn eigen omgeving, dus ik heb veel research gedaan. Ik vond vooral de combinatie met muziek en doof zijn erg interessant. Ik ben heel veel van deze dove Julia gaan houden, moet ik zeggen. Ze voelt heel veel en heel erg intens.'

Julia & Julia is verkrijgbaar via elke reguliere boekhandel en via internet.

Auteur: Gaby Rasters
Titel: Julia & Julia
ISBN 978-90-8660-371-8
Prijs € 18,50
Interview met de auteur: http://www.ellessy.nl/?page_id=4930#aq-tab-interview3
Fragment uit het boek: http://www.ellessy.nl/?page_id=4930#aq-tab-leesfragment2


De persberichten die ik op mijn blog plaats, zijn in opdracht van uitgeverij Ellessy door mij geschreven in samenwerking met de betreffende auteur. Ik plaats deze berichten pas zes weken nadat ze verstuurd zijn op mijn website, zodat de andere media eerst de gelegenheid hebben (delen van) het bericht over te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten