{persbericht} Dode Moordenaars - Krijn van der Heijden

Nieuwe thriller Van der Heijden heeft schijnbaar onmogelijk plot

Kan een dode een moord plegen? Het uitgangspunt voor 'Dode Moordenaars', de nieuwe thriller van de Vordense auteur Krijn van der Heijden, was het ontwikkelen van een schijnbaar onmogelijk plot.
Het resultaat is een spannende misdaadroman waarin een ambtenaar en zijn baas, die allebei iets te verbergen hebben, verzeild raken in een kat-en-muisspel dat uiteindelijk ontaard in moord. Een ingewikkeld geval voor de Arnhemse politie, zeker als blijkt dat de vermoedelijke dader zelf niet meer leeft.
Net als in de andere boeken van Van der Heijden speelt psychologie een belangrijke rol in dit verhaal. 'Het fascineert mij hoe gewone mensen tot ongewone, gewelddadige acties kunnen komen. Het zou mensen zoals jij en ik kunnen overkomen, als ze in omstandigheden raken waarin ze grenzen overschrijden. Ook in Dode Moordenaars is dat het geval.'
Het uitwerken van een dergelijk ingewikkeld plot kost tijd. Van der Heijden: 'Ik loop vooraf vrij lang te broeden op verhaallijnen. Vaak ga ik in mijn eentje in het mooie Vordense buitengebied wandelen om na te denken. Regelmatig ga ik dan op een bankje zitten om op mijn iPhone aantekeningen te maken. Achter mijn laptop maak ik een schema, waarin de hoofdlijn van het verhaal vastligt. Dan moet ik vervolgens de personen bedenken. Ook het zoeken van locaties voor de handelingen van de personages is een creatieve bezigheid. Pas dan zet ik me aan het schrijven. Het verhaal en de personages ontwikkelen zich nog tijdens het schrijfproces. Je leert je personages dus al schrijvend steeds beter kennen.'
De keuze om het verhaal in Arnhem af te laten spelen is niet toevallig.
'Jarenlang was ik werkzaam in Arnhem en woonde ik er in de buurt, in Westervoort. Een van de moorden in mijn boek wordt gepleegd op de Rijnkade, niet ver van de John Frostbrug. Dit decor kan ik levendig in mijn verbeelding oproepen,' aldus van der Heijden.

Dode Moordenaars is verkrijgbaar via elke reguliere boekhandel en via internet.

Auteur: Krijn van der Heijden
Titel: Dode Moordenaars
ISBN 978-90-8660-367-1
Prijs € 19,95
Interview met de auteur: http://www.ellessy.nl/?page_id=4942#aq-tab-interview3
Fragment uit het boek: http://www.ellessy.nl/?page_id=4942#aq-tab-leesfragment2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten