Eens gegeven - Charlotte de Monchy

Wat zou je doen als je plotseling een behoorlijk geldbedrag in de schoot geworpen krijgt? Het overkomt Feline. Ze werkt bij een veilinghuis, maar haar baas schuift laat haar meestal opdraaien voor privéklusjes. Tijdens zo'n opdracht (ze moet een boek voor zijn vrouw ophalen) krijgt Feline een schilderij van een man met wie ze een onenightstand heeft. Het is een grapje, maar het ding blijkt heel veel geld waard te zijn. Feline besluit dat geld te gebruiken om het huis waar ze woont op te knappen, maar helemaal eerlijk is het natuurlijk niet. Haar geweten blijft haar dwars zitten, zeker als haar vriendje voor één nacht weer in haar leven opduikt en daar een steeds grotere plaats gaat innemen. En dat terwijl ze eindelijk ook kans lijkt te maken bij de knappe, rijke zoon van haar baas.
Felines huisgenootje Evi worstelt met heel andere problemen, die voor al even chaotische taferelen zorgen. Ze is in de steek gelaten door haar vriendje, maar doet voor de buitenwereld alsof ze met hem op reis is. Ondertussen maakt ze ruzie met de aannemer die het huis opknapt en heeft ze steun aan Feline en een van de mannelijke huisgenoten.

Dat klinkt als een echte chicklit en dat is het dus ook. Het bevat een hoop standaard elementen. Dertigers met carrières, twijfelend tussen meerdere mannen, en allerlei vreemde toestanden die een tikje vergezocht zijn, bijvoorbeeld. Maar het is wel een chicklit die het lezen waard is. Juist de ietwat ongeloofwaardige verhaallijnen maken het een leuk en leesbaar verhaal. De schrijfstijl is, zoals dat hoort bij een chicklit, gemakkelijk en vlot en dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik niet kon stoppen met lezen en het echt jammer vond dat het boek uit was.

O.a. te koop via bol.com


(dit artikel bevat affiliatelinks - klik hier voor meer informatie daarover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten