Café Zon en Zee - Jenny Colgan

Ik vind veel fijne boeken tegenwoordig en daar ben ik blij om. Het is wel grappig trouwens, want ik heb me er eerst een jaar of twee aan geërgerd dat tegenwoordig alles 'feelgood' genoemd wordt. Maar nu snap ik het. Sommige boeken zijn inderdaad 'feelgood'. Je krijgt er een goed gevoel van. Dat neemt niet weg dat er best een Nederlandse term voor verzonnen had mogen worden (goedgevoelboeken bijvoorbeeld, ik vind al die oe's wel wat hebben). Maar goed, ik dwaal af.
Café Zon en Zee is zo'n echt feelgood boek. Het verhaal gaat over Flora, die in Londen werkt als juriste, maar een nogal vreemde opdracht van haar baas krijgt. Ze moet namelijk terug naar het eiland waar ze geboren is om daar iets te doen voor een potientiële klant. Die klant is miljardair, dus men hoopt flink wat geld aan de man te verdienen, maar het is in eerste instantie niet helemaal duidelijk waarvoor hij een jurist nodig heeft.
Flora wil eigenlijk niet, ze is sinds de dood van haar moeder niet meer thuis geweest, maar gaat toch. Dat ze verliefd is op haar baas en hoopt dat hij haar door deze opdracht eindelijk eens ziet staan, speelt een redelijk grote rol bij dat besluit.
Eenmaal thuis moet ze haar problemen met haar vader en broers onder ogen zien en begint ze eindelijk het verlies van haar moeder te verwerken. Ze ontmoet een man die prima bij haar past, maar ook haar baas Joël, begint langzaam wat te ontdooien.
Om haar opdracht voor de klant te vervullen (hoe dat zit moet je zelf maar lezen), besluit ze een tijdelijk restaurant te openen in een leegstaand pand en langzaam begint ze weer te wennen aan het eiland leven. Zo erg zelfs, dat ze zich af gaat vragen of ze nog wel weg wil.

Café Zon en Zee leest lekker vlot weg. De emoties en gedachten van de hoofdpersonen zijn goed beschreven en ik zat er helemaal in. Ook het leven op een fictief, maar realistisch Brits eiland ten noorden van Schotland wordt goed beschreven. Ik vond het echt een fijn boek (maar dat zei ik geloof ik al). In 2019 komt er een vervolg op dit boek. Dat wil ik zeker lezen.

O.a. te koop via bol.com


(dit artikel bevat affiliatelinks - klik hier voor meer informatie daarover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten